ZSIS i FER potpisali Sporazum o suradnji

Ravnatelj Zavoda za sigurnost informacijskih sustava mr. sc. Robert Žunac i dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mislav Grgić potpisali su 23. studenoga 2015. Sporazum o suradnji na razvojno-istraživačkim, znanstvenim i obrazovnim projektima.

Fakultet elektrotehnike i računarstva kao vodeća hrvatska visokoškolska i istraživačka ustanova u području elektrotehnike, računarstva i informacijsko-komunikacijskih tehnologija, uvođenjem Specijalističkog studija informacijske sigurnosti te osnivanjem Laboratorija za informacijsku sigurnost i privatnost potaknuo je sustavni razvoj obrazovne i znanstveno-istraživačke komponente informacijske sigurnosti, područja u kojem je Zavod za sigurnost informacijskih sustava središnje državno tijelo za obavljanje poslova u tehničkim područjima informacijske sigurnosti državnih tijela Republike Hrvatske.

Suradnjom s hrvatskim znanstvenim institucijama Zavod za sigurnost informacijskih sustava teži poticanju novih oblika prijenosa znanja kao i daljnjem razvoju vlastitih sposobnosti korištenjem najboljih nacionalnih znanstvenih, inovacijskih i obrazovnih potencijala.