ZSIS i FOI potpisali Sporazum o suradnji

Ravnatelj Zavoda za sigurnost informacijskih sustava mr. sc. Robert Žunac i dekan Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Neven Vrček potpisali su 16. studenoga 2015. Sporazum o suradnji na razvojno-istraživačkim, znanstvenim i obrazovnim projektima.

Fakultet organizacije i informatike kao jedna od vodećih hrvatskih visokoškolskih i istraživačkih ustanova u području organizacije i informacijskih znanosti, uvođenjem Specijalističkog poslijediplomskog studija Upravljanje sigurnošću i revizijom informacijskih sustava te osnivanjem Laboratorija za otvorene sustave i sigurnost promicatelj je sustavnog razvoja obrazovne i znanstveno-istraživačke komponente informacijske sigurnosti, područja u kojem je Zavod za sigurnost informacijskih sustava središnje državno tijelo za obavljanje poslova u tehničkim područjima informacijske sigurnosti državnih tijela Republike Hrvatske.

Suradnjom s hrvatskim znanstvenim institucijama Zavod za sigurnost informacijskih sustava potiče nove oblike prijenosa znanja kao i daljnji razvoj vlastitih sposobnosti korištenjem najboljih nacionalnih znanstvenih, inovacijskih i obrazovnih potencijala.