FER − Dan doktorata 2017.

Drugi u nizu "Dan doktorata" Fakulteta elektrotehnike i računarstva održan je 29. ožujka 2017. Na Danu doktorata FER-a prezentirana su četiri nagrađena doktorata obranjena u prethodnoj akademskoj godini te posteri o aktualnim istraživanjima 35 doktoranada 3. godine doktorskoga studija na FER-u.

Nakon uvodnih govora dekana FER-a, prof. dr. sc. Mislava Grgića i prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Miljenka Šimprage u programu je sudjelovalo četvero doktora znanosti nagrađenih za doktorske disertacije obranjene u ak. god. 2015./16.: dr. sc. Nikola Banić, dr. sc. Dijana Tralić, dr. sc. Robert Sitar i dr. sc. Tomislav Župan; te počasni govornik dr. sc. Ivan Hrvoić, CEO poduzeća GEM Systems, Inc. u Kanadi i jedan od vodećih svjetskih stručnjaka u mjerenju magnetskoga polja Zemlje, koji je doktorirao 1972. na ondašnjem Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu.

U poster-sekciji, 35 studenata 3. godine doktorskoga studija je kroz izložbu postera predstavilo aktualne rezultate svojih doktorskih istraživanja na temama disertacija, koje je Senat Sveučilišta u Zagrebu odobrio u akademskoj godini 2015./16.

Svoje su postere na ovogodišnjem „Danu doktorata“ predstavili i doktorandi ZSIS-a pri čemu s posebnim zadovoljstvom ističemo kako su njihovi posteri temeljem mišljenja Povjerenstva za odabir najboljeg postera dobili priznanja kao ponajbolji.