Održan FSec 2017

Ovogodišnji FSec okupio je oko 500 stručnjaka iz područja informacijske i kibernetičke sigurnosti iz Hrvatske i inozemstva uz nazočnost mnogih uglednika, predstavnika i stručnjaka iz državnih tijela i privatnih tvrtki koje se bave sigurnošću kao i drugih zainteresiranih dionika.

Simpozij je u ime organizacijskog odbora otvorio doc. dr. sc. Tonimir Kišasondi, docent na Fakultetu organizacije i informatike i ugledni stručnjak na području informacijske sigurnosti. Uz njega su sudionike konferencije pozdravili izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, brigadir Damir Terzić, ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ravnatelj Zavoda za sigurnost informacijskih sustava mr. sc. Robert Žunac, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina g. Zlatan Avar i dekan Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Neven Vrček.

U moderno doba postizanje zadovoljavajuće razine informacijske i kibernetičke sigurnosti jedan je od ključnih izazova s kojima se susreću sva visokodigitalizirana društva pa tako i Republika Hrvatska. Ostvarenje ovog cilja zahtjeva kontinuirano ulaganje u obrazovanje i stvaranje odgovarajućeg broja kompetentnih stručnjaka, ali i podizanje svjesnosti javnosti o prijetnjama koje dolaze iz kibernetičkog prostora i primjerenim načinima zaštite od njih.

Svjesni doprinosa konferencije FSec na razvoj informacijske i kibernetičke sigurnosti u Republici Hrvatskoj i to ne samo kroz prijenos i razmjenu ekspertnih znanja, već i kroz podizanje svijesti o rizicima i primjerenim načinima zaštite, djelatnici Zavoda za sigurnost informacijskih sustava već dugi niz godina neposredno podupiru njezin rad.