Predstavljanje Vodiča ICC-a za informacijsku sigurnost u poslovanju

Hrvatska gospodarska komora i Međunarodna trgovačka komora Hrvatska (ICC Hrvatska) u suradnji s nacionalnim partnerima predstavit će Vodič ICC-a za informacijsku sigurnost u poslovanju.

Predstavljanje vodiča ICC-a za informacijsku sigurnost u poslovanju održat će se 5. ožujka 2018. u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu na adresi Rooseveltov trg 2.

U izradi Vodiča koji na pristupačan način pojašnjava osnove informacijske sigurnosti u poslovanju, upozorava na sigurnosne ugroze i rizike poslovanja na internetu te nudi praktična rješenja za učinkovitije upravljanje rizikom sudjelovali su i predstavnici Zavoda za sigurnost informacijskih sustava.

Vodič je namijenjen poduzećima svih veličina i iz svih sektora gospodarstva, vlasnicima poduzeća, menadžmentu i zaposlenicima te nije ograničen samo na IT službe.

Uz načela i postupke koji će poduzećima pomoći u postizanju bolje informacijske sigurnosti, Vodič sadrži i upitnik za samoprocjenu koji će omogućiti stjecanje uvida u stanje informacijske sigurnosti pojedinog poduzeća.

U sklopu ovog događaja istaknuti stručnjaci iz javnog i privatnog sektora predstavit će Vodič kao neprocjenjiv alat i pomoć tvrtkama te govoriti o izazovima s kojima se hrvatsko gospodarstvo suočava u području informacijske sigurnosti i usklađenosti s propisima.