ZSIS i FERIT potpisali Sporazum o suradnji

Ravnatelj Zavoda za sigurnost informacijskih sustava mr. sc. Robert Žunac i dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Drago Žagar potpisali su 10. siječnja 2019. Sporazum o suradnji na razvojno-istraživačkim, znanstvenim i obrazovnim projektima.

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija kao jedna od vodećih hrvatskih visokoškolskih i istraživačkih ustanova u području elektrotehnike, računarstva i informacijsko-komunikacijskih tehnologija kroz nastavu i organizaciju konferencija neposredno potiče sustavni razvoj obrazovne, razvojno-istraživačke i znanstvene komponente informacijske i kibernetičke sigurnosti, područja iz nadležnosti Zavoda za sigurnost informacijskih sustava kao središnjeg državnog tijela za obavljanje poslova u tehničkim područjima informacijske sigurnosti državnih tijela Republike Hrvatske.

Suradnjom s hrvatskim znanstvenim institucijama Zavod za sigurnost informacijskih sustava i nadalje teži poticanju novih oblika prijenosa znanja, promicanju važnosti i interdisciplinarnosti područja informacijske i kibernetičke sigurnosti kao i daljnjem podizanju vlastitih sposobnosti korištenjem najboljih nacionalnih znanstvenih, inovacijskih i obrazovnih potencijala.